www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap

Bydelsplan Brønshøj-Husum

Bydelsplan 2017-2020
 
Brønshøj-Husum skal være en levende, sammenhængende, grøn, sund og tryg bydel. Dette er kernen i den bydelsplan, som beskriver Brønshøj-Husum Lokaludvalgs ønsker for bydelen de næste fire år. Bydelsplanen er godkendt af politikerne i Københavns Borgerrepræsentation som et udtryk for lokaludvalgets visioner.
 
 
Lokaludvalget har i arbejdet med bydelsplanen udvalgt en række indsatser, der kan være med til at udvikle bydelen. Nogle af indsatserne har karakter af ’fyrtårne’, som her og nu har potentiale til at indfri Lokaludvalgets visioner, samle bydelens beboere og tiltrække flere københavnere til vores dejlige bydel. Andre indsatsområder er fysiske steder eller projekter, som Lokaludvalget gerne vil hjælpe med at udvikle de kommende år. Fælles for alle indsatser er, at Lokaludvalget ønsker hele Brønshøj-Husums hjælp til og engagement i udviklingen.  Læs mere om indsatserne nedenfor. 

Bellahøj Friluftsscene

Der gemmer sig et stykke dansk kulturarv ved Degnemosen. Her ligger Bellahøj Friluftsscene, som blev indviet i 1938 og senere bygget om ved hjælp af jorden fra etableringen af Bellahøjhusene. Scenen har form som et amfiteater med rækker af siddepladser omkransende et sceneområde. Men tiden har været hård ved den gamle udendørsscene, hvis trapper og siddepladser mange steder forfalder.

Brønshøj-Husum Lokaludvalg arbejder for at gøre scenen synlig for bydelens borgere og resten af byen. Samtidig opfordrer Lokaludvalget kommunen og andre samarbejdspartnere til at hjælpe med at give friluftsscenen et tiltrængt løft.

Læs mere her

Husumparken

I 2015 stod Husumparken klar til brug igen efter en modernisering, nu med kunstgræsbane og nye områder til bevægelse og leg. Men hvordan sikrer man sammenhængskraften og skaber aktiviteter på tværs af boldklubben, skolen, den bemandede legeplads og de andre aktører i området? Og hvordan skaber man mulighed for, at alle faciliteter i parken følger med udviklingen? Det arbejder Brønshøj-Husum Lokaludvalg blandt andet med.

Læs mere her 

Naturbyen og Utterslev Mose

Brønshøj-Husum er karakteriseret ved skønne og attraktive naturområder som Utterslev Mose og Vestvolden. Men hvordan sikrer man et godt samspil mellem by og natur, og hvordan sørger man for at bevare naturen, så den kan blive ved med at vække begejstring og give gode oplevelser for borgerne?

Det har lokaludvalget gennem flere år arbejdet med, blandt andet gennem ideen om Naturbyen, et urbant naturcenter, og gennem strategien for at få mosen certificeret som naturpark.

Læs om Naturbyen her

Læs om Utterslev Mose her

Kulturaksen – Brønshøj Vandtårn

Der er en kulturel akse i Brønshøj, hvor det gamle vandtårn, Kulturhuset Pilegården, udstillingshuset Rytterskolen og Brønshøj Bibliotek ligger tæt ved hinanden og tilbyder forskellige kulturelle arrangementer til bydelens borgere. Lokaludvalget arbejder for at støtte op om initiativerne i kulturinstitutionerne. Lige nu er fokus særligt rettet mod Brønshøj Vandtårn, som i samarbejde med lokale borgere skal udvikles som nyt kultursted i bydelen.

Læs mere her

Husum Bypark

Hvordan kan Husum Bypark, som ligger ved Husumvej lige over for Føtex, udvikles som samlingspunkt og tiltrække endnu flere brugere og arrangementer? Det arbejder Lokaludvalget for at finde ud af i samarbejde med blandt andre foreningen Husum Byparks Venner.

Læs mere her

Cricket og sport i Tingbjerg

Under overskriften ‘Tingbjerg – et byområde i udvikling’ vil Lokaludvalget i de kommende år arbejde med, hvordan Tingbjerg bliver et godt sted at bo og være. Som en del af dette arbejde støtter Lokaludvalget op om den lokale sportsforening Copenhagen Cricket Clubs ønske om at opføre et multifunktionelt klubhus på ved Tingbjerg Idrætspark. Opgraderede inde- og udefaciliteter kan bruges både af cricketklubben og af andre brugergrupper. Dette vil give flere borgere både i Tingbjerg og i resten af byen et nyt rum til at udfolde sig.

Læs mere her

Ruten i Tingbjerg

Under overskriften ‘Tingbjerg – et byområde i udvikling’ vil Lokaludvalget i 2017 og de følgende år arbejde med, hvordan Ruten bliver et godt sted at bo og være. Særlige fokuspunkter er et nyt lægehus og etablering af seniorbofællesskaber.

Læs mere om Lokaludvalgets arbejde med seniorbofællesskaber her

Se mere om kommunens planer for Tingbjerg her

Bystævneparken

Et grønt og varieret boligområde nær Vestvolden med plads til både børnefamilier, daginstitutioner, unge og ældre. Sådan er tankerne bag den fremtidige udvikling af Bystævneparken. Københavns Kommune har endnu Bystævneparken på tegnebrættet, men det ligger fast, at de nuværende plejecentre skal rives ned, og at der skal bygges nyt blandet byggeri.

Brønshøj-Husum Lokaludvalg vil have opmærksomhed på området og sikre, at borgerne løbende bliver inddraget i kommunens byudvikling. Og et særligt fokusområde er muligheden for at etablere et af bydelens første bofællesskaber for seniorer.

Læs mere om Lokaludvalgets arbejde med seniorbofællesskaber her

Se mere om kommunens planer for Bystævneparken her

 

Hvad er en Bydelsplan?

En bydelsplan er en overordnet vision, som lokaludvalgene i København udarbejder hvert fjerde år. Bydelsplanen kan både indeholde visioner og projekter, der omhandler den pågældende bydels hverdagsliv, trafik, kultur, erhverv osv.

Bydelsplanerne har to hovedformål:

 • At få gang i en dialog om byens udvikling mellem Københavns Borgerrepræsentation og de lokale københavnere
 • At få sat ord på, hvordan den enkelte bydel vil arbejde med kommunens overordnede politikker for byen, som f.eks. ældrepolitik, kulturpolitik eller politik for bynatur

 

Kommentarer
7 svar til “Bydelsplan Brønshøj-Husum”
 1. Kjeld secher siger:

  Kunne ønske en plan for bedre luftforhold i området. Vi har været plaget meget af brænderøgslugtgener i vinter!

  • Jens Christian Elle siger:

   Hej Kjeld

   Lokaludvalget har netop vedtaget en arbejdsplan for 2017: http://bh.hi.ceromedia.dk/wp-content/uploads/2017/01/arbejdsplan-2017.pdf. På side 23 står der følgende

   .5.3 Luftforurening kampagne
   Miljøudvalget ønsker at gøre noget for den store luftforurening, der stammer fra
   de mange brændeovne i bydelen. En lokaludvalgsindsats skal sætte fokus på denne
   problematik på en måde der supplerer de officielle kampagner, som forsøger at
   motivere brændeovnsejere med viden om rygestop og skrotning af utidssvarende
   ovne. Igennem 2-3 korte film følges en ekspert rundt i bydelen og måler partikelforureningen
   og der undersøges, hvad man konkret kan gøre for at nedbringe
   den omfattende luftforurening. Det skal undersøge om det er muligt at involvere
   skoler, klubber eller andre former for tilbud der arbejder med filmproduktion.

   – der kan komme andre initiativer i spil. I forhold til tidshorisont vil der være et emne vi åbner op for når fyringssæsonen går i gang igen til efteråret, da det tager lidt tid at forberede indsatsen

   mvh
   Jens Christian Elle, Miljømedarbejder

 2. Erik Valgreen siger:

  Ifølge artikel på forsiden af Brønshøj Husum Avis er der plan om at bygge stort butikscenter i Husum. Har lokaludvalget og borgerpanelet været inddraget i planen? Underligt i betragtning af, at der på den ca. 400 meter lange strækning på Frederikssundsvej fra Brønshøj Torv til Husumvej ligger 5 store supermarkeder. Hvilke behovsanalyser ligger mon til grund for planen eller er det mangel på idéer og en letfærdig tanke?

  • Administrator siger:

   Hej Erik. Som du vist også kan se af avisens artikel, blev Lokaludvalget orienteret om det foreløbige projekt her den 26. januar. Lokaludvalget har ikke været inddraget udover det. Men tilkendegave klart, at man gerne ville inddrages tidligt. De behovsanalyser, der måtte være lavet, er lavet af TK Development, som tror på at der er et marked. Mvh, Kathrine, lokaludvalgssekretariatet

   • Sadie Ruben siger:

    Jeg tænker ikke vi har brug for flere supermarkeder, men jeg synes Brønshøj-Husum mangler hobbybutikker – f.eks Stof2000 og Panduro Hobby,
    jeg savner også steder at købe dyrefoder og tilbehør med et ordentligt udvalg og ikke det supermarkederne tilbyder
    et kombineret kopicenter / elektronikforretning
    tøjbutikker
    en butik som sælger convenience – f.eks Cofoco eller Meyers
    Lagkagehuset
    en butik som arbejder mod madspild….

    Jeg er ikke sikker på de butikker kunne overleve her som enkelte butikker, men hvis man samlede dem i et butikscenter, og der også var en cafe / restaurant, kunne det godt fungere…

 3. Kathrine Bak siger:

  Kære Lokaludvalg.
  Da Brønshøj/Husum er en bydel der er et stort bindeled med henblik på trafik og ydre dele af Storkøbenhavn, så kunne jeg godt ønske mig og så gerne at der kom nye cykelstier langs Frederikssundsvej. Mange steder er asfalten ødelagt, krakeleret og bulet. Mange cyklisterne benytter denne hver dag og det ville høre både start og slutningen på dagen meget mere rar og glidende 🙂
  I tillæg, så kunne jeg godt tænke mig at der kom lygtepæle med god belysning hele vejen rundt om Utterslev Mose. Dette er med udgangspunkt i, at det er et flot naturområde som mange benytter hver dag til fysisk aktivitet. Nu er det blevet vintertid og mørken har lagt sig, både morgen og tidlig aften. Så det kunne være rart hvis der var lygter hele vejen rundt, så man kan tage sig en skøn løbetur tidlig morgen eller aften uden at føle sig bange, usikker eller lignende. 🙂
  På forhånd tak!
  Mvh. Kathrine

  • Administrator siger:

   Hej Kathrine,
   Ja, du har ret, det er et vanskeligt vilkår at en befærdet Frederikssundsvej skærer gennem bydelen. Er der særlige dele af Frederikssundsvej, hvor du oplever problemer på cykelstien? Cykelstien blev nemlig opgraderet her sidste år i forbindelse med busprojekt på Frederikssundsvej. Men faktisk er det til kommunens Teknik- og Miljøforvaltning du skal skrive både om cykelstier og dine ønsker til belysning i mosen. Du kan skrive til byensfysik@tmf.kk.dk. Mvh, Kathrine fra lokaludvalgssekretariatet

Skriv en kommentar

X