www.kk.dk Kontakt Udskriv Sitemap

BRØNSHØJ VANDTÅRN

Lokaludvalgets vision er gået i opfyldelse! Brønshøj-Husum har fået et nyt kultursted. I februar 2019 slog Brønshøj Vandtårn dørene op for offentligheden efter en mindre renovering. Nu kan vandtårnet rumme 150 gæster til koncerter, lyskunst, nycirkus og mange andre kulturelle aktiviteter. Brønshøj Vandtårn er en del af Kulturhuset Pilegården, og det er derfor kulturhuset, du skal kontakte, hvis du ønsker at følge med i, hvad der sker i tårnet eller selv optræde der.  

Et lokalt vartegn og en attraktion for hele København

På Brønshøjvej ligger det gamle Brønshøj Vandtårn, der er opført af arkitekten Ib Lunding i 1928. Vandtårnet står som et massivt vartegn for bydelen, og træder man ind i tårnet, bliver man mødt af et fascinerende rum med kæmpe betonsøjler og en imponerende efterklang. Fra toppen er der en smuk udsigt over hele København. I år 2000 blev vandtårnet fredet både udvendigt og indvendigt.

Brønshøj Vandtårn er ikke længere en del af vandforsyningen i København og i flere år stod bygningen ubrugt hen, inden Københavns Borgerrrepræsentation i 2015 besluttede at tilbagekøbe Vandtårnet og den omkringliggende grund fra den tidligere ejer, HOFOR. Grunden blev købt med det formål at lade den hjemløse spejdergruppe Bellahøj 21 Barking opføre et nyt klubhus på grunden. 

vandtaarn_tegning med noder

Lokaludvalgets arbejde

Lokaludvalget har i mange år haft en vision om, at denne interessante bygning skal åbnes op og danne ramme om kulturaktiviteter til glæde for bydelens borgere og hele København. Forud for politikerne beslutning om at købe vandtårnet lå et massivt benarbejde fra Lokaludvalgets side. For at sætte fokus på Brønshøj Vandtårn som potentiel ramme for kulturaktiviteter har Lokaludvalget afholdt koncertarrangementer i Vandtårnet. I 2011 og 2012 blev der afholdt koncerter under navnet ”Vandklang”, arrangeret af Peter Rønn Musikoplevelser. I 2014, 2015, 2016 og 2017 arrangerede Lokaludvalget koncertarrangementet ”Julens indtog i Brønshøj Vandtårn”. Som en del af arbejdet for at skabe synlighed omkring Vandtårnet fik lokaludvalget de seneste år sat lysudsmykning udvendigt på tårnet i december og januar. I 2017 skete dette i samarbejde med Kulturhuset Pilegården. Og Lokaludvalget har af flere omgange inviteret Københavns politikere inden for i tårnet for at vise Vandtårnets potentialer frem. Ved flere lejligheder har lokaludvalget spurgt borgerne om deres idéer og visioner for det gamle vandtårn. Her oplever lokaludvalget stort engagement blandt borgerne og stor opbakning til flere kulturelle oplevelser i tårnet.


Vandtårnet – en del af Kulturaksen i Brønshøj

Brønshøj Vandtårn som lokalt kultursted er en af de visioner, som Lokaludvalget præsenterede i deres bydelsplan for 2017-20. Her ses vandtårnet i sammenhæng med de mange institutioner, foreninger og erhvervsdrivende, der holder til i området omkring Brønshøj Torv. Idéen er, at se de mange kulturelle tilbud omkring Brønshøjvej som en samlet ”Kulturakse” og hjælpe lokale aktører med at skabe spændende kulturaktiviteter og nye samarbejdsrelationer. Læs Brønshøj-Husum Bydelsplan 2017-20  

Vandtårnet – nu og i fremtiden

Vandtårnsbygningen drives i dag af Kulturhuset Pilegården. Har du spørgsmål omhandlende Vandtårnet, skal du henvende dig til Kulturhuset Pilegården. Lokaludvalget har ikke råderet over Vandtårnet og kan heller ikke give andre adgang til bygningen. Lokaludvalget er dog involveret i udviklingen af vandtårnet som kultursted. Lokaludvalget sidder med i en følgegruppe, der tjener som rådgiver for Pilegårdens arbejde med Vandtårnet. Lokaludvalget har desuden taget initiativ til at starte en vennegruppe for Brønshøj Vandtårn. Medlemmerne af vennegruppen skal sammen med Kulturhuset Pilegården arbejde på at gøre Vandtårnet til en attraktion for hele København. Hvis du er interesseret i at være med i arbejdsgruppen, kan du kontakte Jenny fra Pilegården. Du kan også tilmelde dig Pilegårdens nyhedsbrev om Brønshøj Vandtårn, hvis du vil følge med i udviklingen. 

Mere om Vandtårnet

Kommentarer
3 svar til “BRØNSHØJ VANDTÅRN”
 1. Søren Cloos siger:

  Hej Marie
  Jeg synes I skal lægge svaret op her på siden, så alle kan følge med. Jeg deltog selv i Lokaludvalgets borgermøde omkring ideer til kulturelle aktiviteter i Vandtårnet og undrede mig over hvorfor spejdergruppen sad med i panelet og talrigt faciliterede workshoppen. Hvorfor ikke en hvilken som helst anden forening når det gælder de kulturelle aktiviteter.

  • Administrator siger:

   Hej Søren
   Lokaludvalget sagsbehandler som offentlig myndighed ikke via hjemmesiden. Derfor sendte vi svaret på Anne Bach Waagsteins kommentar direkte til hende via mail. Hvis du eller andre er interesserede i at læse svaret, kan du give besked her, så sender vi gerne det svar, vi sendte til Anne.
   Mvh Marie, Lokaludvalgets sekretariat

 2. Anders Gregersen siger:

  Det er utrolig dejligt at de lokale kulturelle tilbud øges. Jeg har selv brugt Pilegårdens tilbud flere gange med stor fornøjelse. Nu bærer de tidligere kommentar præg af at de pågældende bor i nærheden af vandtårnet og er bekymret for deres økonomiske situation ved etablering af spejder hytten. Jeg bor ud til Brønshøj Torv og har ikke været generet at spejderne på noget tidspunkt (min datter er en af dem) og live musikken fra en af caféerne har jeg valgt at tage som et positivt tiltag. Der vil altid ske ændringer i byen som påvirker det omkringliggende – Metroen, ubrugte bygninger, etc. Det er en del af det at bo i byen og udenfor byen.

Skriv en kommentar

X